Tuesday, 6 July 2021

# me and my life

Pa Habaq Semua?

source: pinterest.com

 Assalamualaikum, good day dearest. Apa khabar? Lama dah tak update kisah hidup. Hehe. Aku actually dah habis exam 26 Jun haritu lagi tapi mood untuk blogging semua tak de. Mungkin sebab sepanjang semester dah duk mengadap laptop, so aku jadi malas nak on laptop. Nak tengok k-drama pun layuuu je rasa. This week baru macam ada semangat balik.


Takde apa sangat pun yang aku nak share. Cuma rasa nak menaip tu lebih harini hehe. Btw, PKP ni hmm kedai-kedai laptop tak bukak ke eh? Aku punya laptop ni dah kira nazak jugaklah sebenarnya. Nak pi hantar kedai tapi itulah, kedai bukak ke idok? Kalau tak, parah la mata aku nak hadap screen laptop ni.

k-drama: save me, actor in pic:woo do hwan

Teruk kan? Memang aku niat after semester ni habis, nak pi baiki laptop tapi dah macam ni... Aku pun tak tahu la. Kalau ikutkan hati aku, nak je beli baru tapi entahla, bab laptop ni aku tak retilah nak tengok macam mana. Lagi-lagi kalau terpaksa beli online. Buatnya kena tipu. Nahas ajeee... Anyway, kalau korang ada suggestion untuk aku selesaikan masalah ni bagi la tau ehhh. Untuk kalini, ni jelah yang aku nak share. Oh, aku tengah fikir, petang ni nak makan apa. Hehe.


with me,

-thes




14 comments:

  1. sue, laptop lama kak shida pun jd mcm tu..haha serius sama
    nak repair husben kate rugi sbb laptop ni mmg dah lama sgt acer 2009
    tu yg beli baru je laptop HP..ok juga harga murah juga bawah 2k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa, kita fikir nka repair je tapi pikir balik, laptop ni pun dh guna lebih 10 thn kot...maklumla, laptop pass-down hehe... sy mencari jgk laptop yg under 2K...

      Delete
  2. Alah dugaannya tengok laptop macam ni. memang tak pernah berani untuk beli laptop online. Senang cerita gadget yang bernilai lebih dari 1000 memang tak berani nak beli online...

    itulah, harapnya PKP semua ni berakhir... bertabahlah saja yang mampu dikata...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulahhh, sekarang ni redo je guna laptop nii

      Delete
  3. tu lah masalah sekarang ni, kedai alat tulis tak bukak, kedai PC pun sama. nak buat kerja jadi kusut

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnn, kilang-kilang operate je tapi kedai-kedai yg penting xde pulak yg bukak. me is redo =)

      Delete
  4. Ala.. semoga dipermudahkan semuanya... Nanti dah mai mood nak berblog jemput join GA As ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. isnya-Allah sis! terima kasih ats jemputan

      Delete
  5. Alahai dugaan sungguh bila laptop jadi macam tu.. Samalah kita bukan pandai sangat nak beli laptop.. hehehe.. husband akak pernah beli di kedai dan juga online dekat shopee.. Alhamdulillah okay.. ikut rezeki juga kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin jugalah kak... nak beli online ni kena teliti lebih sikit... takut tertipu huhu

      Delete